Refluxul gastroesofagian la sugari. Cum se manifesta si cum se trateaza

Pirozisul (senzatia de arsura gastrica) poate afecta și sugarii sau copiii si nu doar adultii. De cele mai multe ori senzatia este provocata de regurgitatia acida, hiperaciditatea gastrică (excesul de acid în stomac) sau de refluxul gastroesofagian patologic. Vestea buna este ca si pentru sugari si copii existe variante de tratament. Dr. Ana Culcer explica ce au de facut parintii

„La sugar aciditatea se leaga in principal de balonare si de asa-zisul reflux. Din punctul meu de vedere se cam exagerează cu diagnosticul de reflux gastroesofagian, cazurile grave de reflux gastroesofagian patologic sunt putine”, este de parere dr. Ana Culcer, medic primar pediatru si doctor in știinte medicale.
Tuturor copiilor le vine laptele inapoi cand mananca, insa totul este sa nu vina frecvent, la fiecare masa, pentru ca atunci este o problema. „Cand situatia este cu adevarat grava, copiii varsa foarte mult, plang, au crampe si, mai ales, scad in greutate”, exemplifica medicul pediatru cateva manifestari carora parintii trebuie sa le acorde atentie.

„Nu indopati copiii!

Senzatia de arsura gastrica poate fi provocata la sugar si copil de hiperaciditatea gastrică (excesul de acid în stomac), dispepsia functionala si de refluxul gastroesofagian patologic. Refluxul gastroesofagian constă în trecerea conținutului acid al stomacului înapoi în esofag. Chiar daca pirozisul (senzatia de arsura gastrică) este un simptom frecvent întâlnit la adulți, el poate fi prezent si la copii sub forma de senzație de disconfort sau durere în partea superioară a abdomenului.
Pentru e preveni problemele de acest gen parintii nu trebuie sa forteze copiii sa manance. „Unii au tendinte la hiperaciditate, care se mai si mosteneste, iar problema apare mai ales la copiii hraniti artificial (cu formule de lapte) sau indopati de parinti/bunici. Copiii nu trebuie fortati sa manance, insist sa fie alimentati natural, iar daca intr-un prospect (de lapte, cereale etc) scrie ca trebuie sa manance o anumita cantitate iar copilul nu o face, va recomand sa nu insistati. Lasati copilul sa manance cat poate el, pentru ca nu suntem egali. Unii mananca putin si des, altii mai mult si mai rar, va recomand sa fie lasati in pace, sa isi stabileasca singuri ritmul si cantitatea”, mai recomanda pediatrul Ana Culcer.

Varianta naturala pentru tratarea arsurilor si refluxului

Un produs ce poate fi folosit dupa varsta de 6 luni pentru remedierea problemelor descrise mai sus este Infant Uno UNILOX baby, care are la baza doar substante naturale. Este un supliment alimentar care contribuie la ameliorarea simptomelor cauzate de regurgitatia acida, hiperaciditatea gastrica, dispepsia functionala și refluxul gastroesofagian patologic. „Combinatia de extracte naturale din UNILOX baby are un rol important in protectia si refacerea mucoasei gastrice si esofagiene, reducerea inflamatiei de la nivelul mucoasei gastrice, potentarea golirii gastrice (extrem de importanta in regurgitatia acidă pentru ca cu cat stomacul se goleste mai repede cu atat refluxul nu mai are cum sa apara). In plus, formeaza un film protector la nivelul mucoasei gastrice si a esofagului prin continutul in alginat de sodiu. Prin administrarea inaintea meselor impiedica regurgitatia acidă si varsatura. In acest fel, copilul se poate alimenta corespunzător, incepe sa ia in greutate si sa revina la o alimentatie normala, explica efectele UNILOX baby dr. Ana Culcer

Pentru alte întrebări sau neclaritați legate de acest nou produs vă rugăm să ne contactați