SIDERAL® FORTE : Concept revolutionar in terapia orala cu fier

SIDERAL® FORTE : Concept revolutionar in terapia orala cu fier
Pacientii din Romania cu deficit de fier sau anemie feripriva beneficiaza incepand cu luna august de noul produs Sideral® Forte cu Fier Sucrosomial®.
Sideral® Forte nu este doar o alta forma de fier pe piata produselor de fier din Romania, ci o FORMA UNICA DE FIER, cu beneficii si avantaje UNICE pentru pacienti.

Fierul Sucrosomial® a fost studiat in 77 de studii clinice europene care au inrolat 5444 pacienti in 10 specialitati medicale (gastroenterologie, ginecologie, nefrologie, oncologie, hematologie etc)

Toți compusii ferosi clasici, prezenti la ora actuala pe piata, sunt oxidati la nivel intestinal sau la nivelul mucoasei ceea ce determina aparitia reactiilor adverse gastrointestinale ce reduc complianta la tratament. In plus, necesită precauții speciale pentru administrare, deoarece interferă cu alți nutrienți sau produse farmaceutice si presupun administrarea numai in timpul mesei sau dupa masa.

Spre deosebire de toate celelalte forme orale de fier, Sideral® Forte beneficiaza de o tehnologie inovatoare, patentata care ii ofera UNICITATE si EXCLUSIVITATE. Fierul Sucrosomial® are 3 straturi de tehnologie farmacologica ce actioneaza sinergic. Pirofosfatul de fier este protejat de o membrana dubla de fosfolipide ultradispersata intr-o matrice etanşa de Sucrester (ester de sucroza al acizilor grasi). Sucresterul are asadar un rol fundamental in gastrorezistenta si absorbtia Fierului Sucrosomial®, oferindu-i acestuia unicitatea.

Aceasta gastrorezistenta exceptionala a Fierului Sucrosomial® ii permite acestuia sa treaca nemodificat prin pasajul gastric, asigurand lipsa efectelor pro-oxidante si implicit, lipsa reactiilor adverse gastrointestinale. Mai mult, nu interfera cu alti nutrienti sau medicamente, deci nu necesita precautii suplimentare de administrare si poate fi administrat in orice moment al zilei indiferent de orarul meselor. Nu pateaza mucoasele si nu coloreaza scaunele.

Sideral® Forte are o cale de absorbtie total diferita de a celorlalte forme orale de fier, prin celulele M de la nivelul placilor limfoide Peyer, studiile sugerand ca este recunoscut ca si chilomicron. Complexul Sucrosomial® este eliberat fara nici o modificare in torentul limfatic si transportat direct la ficat.

Aceasta absorbtie si biodisponibilitate net superioare ale Fierului Sucrosomial® explica eficienta comparabila cu a fierului intravenos demonstrata in studii clinice.

Sideral® Forte are si un avantaj unic care vine in sprijinul pacientilor cu inflamatii cronice. In cazul unei inflamatii cronice, de cele mai multe ori pacienta/pacientul se confrunta cu o combinatie intre anemia feripriva si anemia de cauza inflamatorie. Studiile arata ca anemia cauzată de inflamație este asociată cu niveluri serice ridicate de IL-6 și de hepcidină iar hepcidina reduce absorbţia fierului la nivel intestinal dar şi recircularea acestuia de la nivelul sistemului reticuloendotelial ducând la scăderea disponibilității fierului pt  formarea de hem la nivelul măduvei hematoformatoare.

Inhibarea farmacologică a hepcidinei poate reversa retenția celulară a fierului și poate îmbunătăți anemia de cauză inflamatorie. Din pacate, niciuna dintre sarurile de fier clasice nu pot evita inhibarea absorbtiei intestinale indusa de cresterea sintezei de hepcidina in inflamatie.

Sideral® Forte este eficient in anemia de cauza inflamatorie, deoarece este singura forma orala de fier capabila sa evite inhibarea absorbtiei intestinale a fierului (indusa de hepcidina) prin exercitarea unui control bun al sintezei de hepcidina la nivel hepatic.

Mai mult, Fierul Sucrosomial® este singura forma orala de fier care regleaza nivelul hepcidinei in inflamatie. Astfel, pe langa faptul ca elibereaza calea clasica de absorbtie a fierului, la nivelul enterocitului, permite eliberarea fierului de la nivelul macrofagelor si prin urmare regleaza livrarea de Fe catre precursorii eritroizi cu rol in eritropoeza. Reducerea sintezei de hepcidina la nivel hepatic contribuie la reglarea productiei de eritropoietina de la nivelul rinichiului, afectata de inflamatie.

Sideral® Forte este un concept revolutionar care raspunde provocarii actuale a terapiei orale cu fier de a avea EFICIENTA MAXIMA cu MAXIMA TOLERABILITATE.